Hvordan køber man en ferie lejlighed i Tyrkiet?

Det er blevet attraktivt med en ejendom i Tyrkiet som man selv kan bruge som feriebolig og leje ud når man ikke selv bruger den eller som helårsbolig, som en del pensionister vælger at gøre. Tyrkiet er en god mulighed for at få godt vejr og varme, men samtidigt ligger Tyrkiet i Europa og flyturen varer kun et par timer, hvorimod det tager 8-10 timer i fly til Thailand, som også er et eftertragtet sted at købe feriebolig for danskere. Det at Tyrkiet ligger i Europa betyder også at kulturen ikke er så fremmed, selvom Tyrkiet helt sikkert også er påvirket af mellemøsten, hvilket gør Tyrkiet et spændende sted at besøge og at opholde sig i ferierne med familien.

Det er et godt tidspunkt at købe ferie lejlighed i Tyrkiet på, da priserne nu er lave. Der er faktisk en del danske firmaer til stede i Tyrkiet som netop har specialiseret sig i at hjælpe danskere med at købe ejendomme i Tyrkiet.

Klik her for at købe billige billetter til Tyrkiet.

Lavere pris
Én anden ting som gør Tyrkiet et eftertragtet sted at have en ejendom er de lavere priser. Ferie lejligheder er billigere i Tyrkiet end de er i Spanien og Frankrig. Desuden er det billigere at spise ude, som mange gerne vil på deres ferie. Man kan finde mange gode restauranter og hvis man holder sig fra de allermest turist prægende steder koster et måltid ofte omkring 25-30 kr. I de mere turist prægede restauranter koster et måltid derimod omkring 100 kr inklusiv drikkelse. Også at handle dagligvarer og mad i de lokale supermarkeder er langt billigere end hvad vi er vant til i Danmark.

Ferielejlighed eller sommerhus?
Der er fordele og ulemper ved både ferielejlighed og sommerhus, som der er de fleste steder i verden. Langt de fleste vælger at købe en ferielejlighed frem for et sommerhus i Tyrkiet. Ferie lejligheder er også en hel del billigere. Det er selvfølgelig beliggenhed og størrelse af ejendommen som fastsætte prisen, men generelt set koster en lejlighed omkring 500.000 kr og et sommerhus koster omkring 1½-2 millioner kroner. Der kan også være forskel i prisen på de forskellige ejendomme afhængig af hvilken mægler man snakker med, så det er en god ide at forhøre sig flere steder. Desuden er det en god ide at bruge et rådgivningsfirma til at hjælpe med handlen, da der er anderledes regler i Tyrkiet end i Danmark.

Brug en rådgiver
Desuden kan kvaliteten af ejendommene variere, og det er derfor også en god ide at kigge hele ferie lejligheden igennem først inden kontrakten underskrives. En del nye lejligheder sælges som ikke er færdig bygget, og i disse tilfælde kan det anbefales at kigge på andre bygninger fra samme entreprenør, for at få en ide om kvaliteten og hvordan den færdige lejlighed vil være.

Man skal også være opmærksom på at det kræves at man har opholdstilladelse i Tyrkiet, for at man kan købe ferie lejlighed. En opholdstilladelse kan rådgivningsfirmaet også ofte hjælpe med, og det kan være nok at oprette en bankkonto i Tyrkiet, hvis det kun drejer sig om køb af én lejlighed.

Mange ser dette som en investeringsmulighed i lige så høj grad som et feriested at tage familien hen eller et sted at nyde sin alderdom. Mange danskere vælger også at udleje deres ferie lejlighed i de perioder af året hvor de selv er hjemme i Danmark, så på denne måde kan der også være penge at tjene.

Firmaer som kan hjælpe dig med at købe ejendom i Tyrkiet: