Rejsemål i Tyrkiet

Tyrkiet er fyldt med spændende rejsemål. Klik her for at købe billige billetter til Tyrkiet.
Af byer at vælge imellem, når man planlægger sin rejse, kan nævnes:

– Ankara: Hovedstaden og også Tyrkiets anden største by, efter Istanbul.
– Antalya: Den hurtigst voksende by i Tyrkiet, hvor der findes mange flotte strande.
– Bodrum: En moderne by som er eftertragtet af både tyrkiske og udenlandske rejsende i højsæsonmen.
– Istanbul: Tyrkiets tidligere hovedstad og også den største by i Tyrkiet.
– Izmir: Den tredje største by i Tyrkiet
– Konya
– Sinop
– Trabzon

Når man som udlænding ankommer til Tyrkiet, er det i nogle tilfælde påkrævet at få et visum i lufthavnen, inden man kommer ind i Tyrkiet. Listen over de lande som ikke behøver visum inkludere dog Danmark, så man kan som regel komme ind uden visum. Men hvis man kommer fra Holland, Usa, England, Australien, Norge kan man købe visum fra 1 måned til 9 måneder for omkring 100 kr, igen alt afhængig af præcis hvilket land du kommer fra.

Når man er på rejse i Tyrkiet, vil man opleve at den tyrkiske befolkning er venlige og hjælpsomme. Man vil også opleve ved rejse rundt i landet, at man er mere åben i de store byer og mere konservative i de mindre byer og ude på landet. Dette betyder også at i de mindre byer vil der være mere opmærksomhed på de rejsende udlændinge, og det er derfor en god ide at vise respekt ved at følge landets regler og traditioner. I Tyrkiet anses det ofte som stødende hvis man taler højt offentligt og hvis man kysser offentligt.

Særligt ved besøg af moskeer, skal man være opmærksom på at have lange bukser på istedet for shorts og kvinder ses gerne at have et tørklæde om hovedet. Har man ikke er tørklæde med, kan man låne ét ved indgangen til moskeen. Man skal også tage sine sko af, inden man går ind, og kan blot sætte dem ved indgangen.

Tyrkerne er generelt set meget stolte af Tyrkiet, deres religion, politik og traditioner, så i samtaler med tyrkerne anbefales det enten at undgå disse emner eller at rose Tyrkiet, for at undgå at fornærme dem.