Ankara og Anatolien

Ankara som er hovedstanden i Tyrkiet ligger midt i Anatolien og midt i Tyrkiet. Det der Tyrkiets anden største by med 3,5 milioner mennesker, lige efter Istanbul, som er den største by.

I Ankara ligger et stort universitet, så en stor del af befolkningen er studerene eller faglærte. Og selvom de fleste er hjælpsomme over turister og gerne vil snakke engelsk, så er det stadig en god ide at have en tyrkisk ordbog med i lommen, da engelsk ikke tales af alle og niveauet ikke er så højt.

Klik her for at købe billige billetter til Tyrkiet.

Af seværdigheder i Ankara og Anatolien kan nævnes:

– Anıtkabir, som er et museum der ligger på et bjerg, hvor Mustafa Kemal Atatürk, grundlæggeren af den tyrkiske republik fra 1953 ligger begravet.

– Atakule Tårn

– Arkæologiske fund efter det romerske teater, Augustus tempel og romerske bade

– Museumet over Anatolian’s historie (Anadolu Medeniyetleri Müzesi). Her kan ses gamle arkæologiske fund der datere langt tilbage i tiden, og dette er ét af de kendteste museumer i Tyrkiet og helt sikkert et besøg værd.

– Maleri og skulptur Museum (Resim-Heykel Müzesi)

– Uafhængighedskrigens Museum (Kurtuluş Savaşı Müzesi)

Desuden er der en del musikoplevelser at finde i Ankara. Universiteterne har ofte koncerter eller festivaller, og fra barene og restauranterne kan man også høre live musik. Der er også en del klassisk musik og opera i koncerthallerne. Ankara byder også på skønne naturoplevelser i de mange parker og haver, hvor man kan gå lange ture. Hvis man er interesseret i shopping, så er der shopping centre såsom Armada, som også indeholder biograf og gode restauranter.

Ankara’s slot (Kale) er også et godt sted at shoppe, da der er talrige sælgere af tæpper, læder og antikviteter. Man kan ofte finde spændende ting til en billig pris.

Når man bliver sulten, er der mange restauranter der servere “döner kebab” og desuden er der god mulighed for at få helt frisk fisk i én af de mange fiskerestauranter i Ankara. Af gode fiskerestauranter kan nævnes “Akdeniz Akdeniz”, “Lazoli”, “Ege” og “Sudem”, hvor der også spilles god tyrkisk klassisk musik. Sudem ligger på Olgunlar vej.