Izmir og kysten ved Ægæerhavet

İzmir som er den tredje største by i Tyrkiet har en befolkning på omkring 3,7 millioner mennesker. Izmir er en moderne og hurtig udviklet by som ligger i en stor bugt, smukt omgivet af bjerge. Byen er en flot blanding af moderne store shopping centre og gamle traditionelle huse, moskeer og kirker.

Klik her for at købe billige billetter til Tyrkiet.

Man skal tage til Izmir for at opleve kultur og ikke for at se det gamle traditionelle Tyrkiet. Stemningen og atmosfæren i byen er ny og moderne, med nye bygninger og brede veje.

Man kan besøge Izmir via fly, båd eller tog. Der går blandt andet en ugentlig færge fra Istanbul-Izmir (19 hours), som sejler i weekenden og et par gange i løbet af ugen. Færgen sejler fra Alsancak som ligger 2 km nord for byens centrum.

Når du besøger Izmir, så er de mest besøgte og populære steder:

– Konak pladsen: Pladsen er mest kendt for sit unikke og smukke store tårn med ur. Tårnet er fra 1901 og et kendt symbol for Izmir. På pladsen findes blandt andre spændende ting også Konak Yali moske, som også er et besøg værd.
– Asansör Elevator: Elevatoren blev bygget i 1907 for at hjælpe de der boede oppe på toppen af bjerget, med at komme hjem. Elevatoren blev drevet ved hjælp af vandkraft i sin tid. Nu ligger der en restaurant ved toppen af elevatoren, men en smuk udsigt over Izmir.
– Strande: Der er flere dejlige strande ved Izmir, da byen har en lang kystlinje. Kystlinjen ligger ike langt fra bymidten, så det er nemt og bekvemt at kome fra byen til stranden, og der går også jævnligt transport til og fra stranden.
– Alsancak: Dette er små gader med mange butikker og barer i de gamle charmerende græske huse, hvor man kan drikke the, øl og prøve vandpibe.
– Kadifekale: Et gammelt slot som ligger oppe på et bjerg kaldet Kadifekale.

Hvis man er interesseret i at shoppe og købe ting med hjem, så er der flere shoppingcentre at vælge imellem, blandt andet Konak Pier, Forum og Kemeralti. Her kan der både købes souvenirs, lokale ting og specialiteter og kendte mærker indenfor tøj, smykker, parfume osv.

Nå man bliver sulten, findes der et stort udvalgt at lækre specialiteter. Her er nogle eksempler på hvad Izmir har at byde på indenfor mad:

– Meloner, som altid er friske og modne
– Shish kebab
– Grillet fisk, som er meget efterspurgt når det er fiske sæson.
– Kumru, som er en varm sandwich lavet af specielt tyrkisk brød med pølse, grillet ost og tomater. Sørg endelig for at få smagt en Kumru, når du besøger Izmir, fordi de findes ikke så mange andre steder i Tyrkiet.
– Tulum Peyniri, som er en helt speciel ost, som laves lokalt i Izmir.
– Copsis Kebab

God appetit.