Tyrkiets bedste badestrande

Blandt Tyrkiets mange tusind kilometer kyst findes nogle af Europas længste og smukkeste badestrande. Rigtig mange tager på ferie i Tyrkiet for at opleve kultur, spise god og billig mad, se historiske monumenter og bygninger, men de fleste kommer på grund af de Tyrkiets badestrande.

Klik her for at købe billige billetter til Tyrkiet.

1. Patara Beach
Patara strand er en af de længste og smukkeste strande i Tyrkiet, beliggende nær oldtidsbyen Patara på den tyrkiske sydkyst ved middelhavet, 75 km syd for Fethiye. Patara strand er 20 m lang og op til 300 meter bred, med blødt sand og lavt vand., og derfor meget besøgt af turister og mange børnefamilier.

2. Ölüdeniz
En rigtig dejlig strand, hvor det er nemt at finde gode hoteller og mange gode restauranter og barer. Men det er også den mest kendte badestrand i Tyrkiet og dermed ofte meget befolket. Stranden er kendt for sit klare og stille blå vand. Vær opmærksom på at stranden lukker kl 6 om aftenen.

3. Olimpos
Olimpos er lige modsat de andre starnde, den er lille og ligger tilbagetrukket ved en skov fyldt med Romerske ruiner som giver en speciel atmosfære til stranden. Olimpos strand ligger omkring 80 km sydvest fra Antalya.

4. Side
65 km fra Antalya ligger Side, som engang var en idyllisk by, men nu er overbefolket og larmende. Men her er stadig en dejlig strand og dre er stadig flotte gamle Romerske ruiner at besøge.

5. Alanya
Byen Alanya ligger 115 km øst for Antalya og er en stor og travl by. Men stranden er lang og smuk. På stranden kan man tage bådture hvor der besøges klipper og huler eller man kan dykke eller fange fisk.